Tuulilasi

Teslan tuotantokykyjä epäillään


Teslalla on ollut valtavia tuotantovaikeuksia Model 3:n kanssa. Nyt se julkisti jo kaksi uutta sähköautomallia, Semi-rekan ja urheiluauto Roadsterin. On alkanut kuulua epäilyjä siitä, kykeneekö Tesla kaikkien mallien tuotantoon.
Kuvat All Over Press

Uusien autojen tilaajat joutuvat tallettamaan tilatessaan rahaa Teslan tilille, esimerkiksi Roadsterin saaminen vaatii 50 000 euron ennakkomaksun. Tesla on ajautunut talousongelmiin juuri Model 3:n surkean tuotantotahdin vuoksi. Kukaan ei tiedä, koska Tesla saa valmiiksi toisen tuotantolinjan autojensa valmistamiseksi.

Isoja investointeja on tehtävä ennen kuin Roadsterin tuotanto alkaa 2020.

Elon Muskin showmiehen elkeet ovat edelleen itsevarmoja, vaikka osalla Model 3:n tilanneilta alkaa jo palaa pinna loputtomaan odotteluun”, sanoo autojen hinta-arvioita ja tutkimusta harjoittavan Kelley Blue Bookin kustantaja Karl Brauer.

”Sen perusteella, mitä olemme nyt nähneet, niin sekä Semi että Roadster menevät heittämällä segmenttiensä kärkeen. Mutta tietysti ensin niitä pitää pystyä valmistamaan ja myymään vakuuttavan liiketoimintasuunnitelman mukaisesti.”

Brauer kuitenkin uskoo, että Tesla pystyy selättämään ongelmansa.

”Vaikka heillä on hankaluuksia ja epäilijöitä riittää, en jaksa uskoa, että nämä mallit jäisivät ainoastaan ”mitä jos” -osaston konseptiautoiksi."

(Lähde: Automotive News)

Julkaistu: 18.11.2017