Tuulilasi

Teslan ”tuotantohelvetti” jatkuu – jälleen uusia viivästyksiä

1

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk myöntää, ettei yhtiön uusi sähkörekka valmistu aikataulussa, koska Teslan on pakko panostaa tuotannossaan vahvasti Model 3 sedaniin, jonka kysyntä on koko ajan suurempi kuin tarjonta.
Kuvat Tesla

Model 3 esiteltiin jo kesällä, mutta Musk myöntää Reutersille, että sen kohdalla on edelleen pahoja pullonkauloja ja meneillään on varsinainen ”tuotantohelvetti”.

Muskin kommenttien jälkeen Teslan osake putosi 0,8 %. Kaliforniassa sijaitseva Palo Alton tehdas pystyi kolmannella vuosineljänneksellä puristamaan linjalta ulos vain 260 Model 3:a, kun tavoite oli 1500 kappaletta.

”Joulukuu tulee olemaan meille iso kuukausi, ehkä silloin. Mutta juuri nyt on mahdotonta sanoa mitään varmaksi”, Musk twiittasi autoaan odottaville kuluttajille.

Samalla Musk ilmoitti, että Teslan uusi rekka tullaan esittelemään aikaisintaan 16.11. Tietojen mukaan sillä ajaa sähköllä noin 320-480 kilometriä yhdellä latauksella. Se oli tarkoitus esitellä ensin syyskuussa, sitten lokakuussa, mutta nyt julkistus viivästyy edelleen.

”Rekan speksit ovat ehkä parasta, mitä olen nähnyt meiltä, mutta valitettavasti meidän on nyt priorisoitava tuotantoamme toisella tavalla”, Musk sanoi.

Julkaistu: 12.10.2017