Tuulilasi

Teslan tuotanto seisahtui – 40 % auton osista viallisia?


Muutama päivä sitten uutisoitiin, että Tesla Model 3:n tuotanto oli poikki helmikuussa neljä päivää. CNBC:n mukaan kyse oli siitä, että merkittävä osa auton osista oli viallisia.
Kuvat All Over Press

CNBC:n haastattelemien työntekijöiden mukaan tämä aiheutti viivästyksen Model 3:n tuotantoon, joka laahaa muutenkin rajusti perässä. Samalla tehtaalla valmistetaan myös Model S:ää ja Model X:ää.

Sekä nykyisten että entisten työntekijöiden mukaan Teslan Fremontin tehdas tuottaa paljon viallisia osia. Tesla kiistää nämä väitteet, mutta yhtiön nimettömänä pysyttelevä insinööri kertoi, että jopa 40 % osista on ollut pahimmillaan viallisia.

Teslan mukaan mistään tällaisesta ei ollut kyse, vaan työt seisahtuivat, koska he halusivat etsiä tuotannon pullonkauloja.

”Meidän tavoitteemme on tehdä täydellisiä autoja kaikille kuluttajille. Siksi käymme tarkasti läpi jokaisen auton, jopa tarvittaessa jokaisen osan. Kaikki on tarkastettu erityisen hyvin ennen kuin auto lähtee tehtaalta kuluttajille. On tutkittu fakta, että Teslan asiakastyytyväisyys on parasta mahdollista, ja erittäin suuri osa Teslan omistajista haluaa ostaa seuraavaksikin Teslan. Meille on merkitystä joka ikisellä yksityiskohdalla. Jos esimerkiksi auton maalipinnassa on pienikin virhe, korjaamme sen”, Teslan puhemies kertoi CNBC:lle.

Julkaistu: 15.3.2018