Tuulilasi

”Teslan tuleva haastaja” suurissa vaikeuksissa – kaksi avainhenkilöä jätti yhtiön

”Teslan tuleva haastaja” suurissa vaikeuksissa – kaksi avainhenkilöä jätti yhtiön
The Vergen mukaan kiinalaisen sähköautoyrityksen Faraday Futuren toinen perustaja Nick Sampson on eronnut. Viikkoa aiemmin talousongelmien kanssa painiva FF oli ilmoittanut suunnittelevansa palkanalennuksia ja operatiivisen toiminnan kustannusten alentamista.
Kuvat Faraday Future

Sivuston mukaan yhtiö on myös ajamassa alas joitakin toimintojaan. Työntekijöitä on myös irtisanottu ja osa on lomautettu ilman palkanmaksua.

Yhtiö on ajautunut pattitilanteeseen kiinalaisen Evergrande Health Industry Groupin kanssa, jonka piti ryhtyä rahoittamaan sitä; EHIG päätti jättää jo neuvotellun kahden miljardin dollarin investoinnin tekemättä. Päivää ennen Sampsonin eroa yhtiöstä lähti myös GM:n johtoportaassa pitkään toiminut Peter Savagian, joka oli Faradaynteknologia- ja tuotekehitysosaston pääjohtaja.

Faraday Future on aiemmin ilmoittanut haluavansa nousta Teslan haastajaksi sähköautomarkkinoilla.

”Vahvistamme Mr Sampsonin ja Mr Savagianin siirtymisen pois yrityksestämme ja toivotamme heille parasta onnea tulevissa haasteissaan”, yhtiö tiedotti.

Sampson ruoski yhtiötä kovin sanoin.

”Tosiasiallisesti yhtiö on täysin maksukyvytön, eikä sillä ole minkäänlaista varallisuutta. Parhaimmillaankin se tulee tulevaisuudessa vain nilkuttamaan eteenpäin. Mielestäni tämä ei ollut enää polku, jota minä haluan kulkea. Siksi jätän yrityksen välittömästi”, Sampson sanoi.

”En voi millään jatkaa tehtävässäni tietäen, että nykytilanteella on tuhoava vaikutus yrityksen työntekijöiden elämään, heidän perheilleen ja rakkailleen.”

Julkaistu: 1.11.2018
Kommentoi »