Tuulilasi

Teslan robottiauto muun liikenteen seassa – katso video, miltä se näyttää


Tesla on julkistanut videon, jossa yrityksen työntekijä saapuu työpaikalleen Teslan pääkonttorille täysautonomisesti ilman, että hänen tarvitsi koskea hallintalaitteisiin kertaakaan.
Teksti Max Lange
Kuvat Kuvakaappaus / Tesla

Videolla esiintyy Teslan viime viikolla julkaiseman täysautonomisen järjestelmän prototyyppi. Järjestelmä on kytketty Model X -katumaasturiin. Tallenne antaa myös erinomaisen kuvan siitä, minkälaista tulevaisuuden työmatkaliikenne voisi parhaimmillaan olla.

Teslan julkaisemaan videoon tulee suhtautua myös tietyllä varauksella. Vaikka Model X selviytyykin kaikista videolla näkyvistä liikennetilanteista itse, on Tesla saattanut poistaa matkan varrelta joitakin pätkiä. Lisäksi videolla näkyvät liikennemäärät eivät ole suuria ja keli on aurinkoinen.

Videon vaikuttavin kohta tapahtuu lopussa, jossa Model X jättää työntekijän työpaikalleen, etsii sen jälkeen vapaata parkkipaikkaa ja lopulta taskuparkkeeraa itsensä ruutuun. Samalla auto väistää myös yllättävää jalankulkijaa.

Katso video alhaalta:

Voit lukea lisää Teslan täysautonomisesta järjestelmästä Tuulilasista:

Teslan kaikki tulevat autot pian täysautonomisia – ei enää Autopilot

Kommentti: Teslalta röyhkeä peliliike – asiakkaat joukkoistamaan robottiautoilua

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 24.10.2016