Tuulilasi

Teslan päivitys toi lisäruutia autopilottiin – ja korjasi pahimman puutteenTeslan päivitys toi lisäruutia autopilottiin – ja korjasi pahimman puutteen

Teslan uusin 7.1 -ohjelmistoversio osaa peruuttaa parkkiin ja automaattiohjaus osaa seurata edellä ajavaa, jos kaistaviivat katoavat.
Teksti Vesa Linja-aho
Kuvat Vesa Linja-aho

Eilisaamuna Teslan kännykkäsovellus ilmoitti, että autoon on saatavilla uusi ohjelmistopäivitys. Autolle mennessä sieltä luonnollisesti löytyi sama ilmoitus sekä valintavaihtoehdot: päivittymisen sai joko ajastaa halutuksi kellonajaksi tai sitten aloittaa heti. Päivittyminen kesti arviolta tunnin ja 40 minuuttia, ja auton ajaminen (ja muiden toimintojen käyttö paria poikkeusta, kuten ovien avaamista ja lukitsemista, lukuunottamatta) olisi jäissä.

Ohjelmistopäivitys oli valmis tunnissa ja vartissa, eli lupaukseen oli jätetty pelivaraa. Mitä päivitys toi tullessaan: käyttöliittymään tehtyjen visuaalisten parannusten lisäksi ehkä vaikuttavin juttu oli, että autopilotti ei tukehdu kaistaviivojen lumen alle katoamiseen, mikäli edellä ajaa toinen auto, jota Tesla rupeaa seuraamaan.

Autopilottiin tuli myös rajoituksia, (lievää suurempaa) ylinopeutta ajeleminen ei enää onnistu.

Ohjelmistopäivitys korjasi myös eniten ärsyttäneen puutteen Teslassa, eli Spotify-soittimen puuttumisen. Tietenkin Spotifyä pystyi kuuntelemaan kännykän kautta, mutta se vaati turhia lisänapinpainalluksia – ja jos viilataan pilkkua, niin kännykkä-Spotifyn räplääminen kesken ajon on rikesakotettavaa puuhaa, mutta auton omalta kosketusnäytöltä kappaleita saa valikoida laillisesti. Edellisessä ohjelmistoversiossa oli Spotifyn kaltainen RDIO-soitin, mutta mokoma meni konkurssiin ennen kuin sain Teslan käyttööni.

Jo olemassa olleen taskuperuutuksen lisäksi Tesla osaa nyt myös ruutuun peruuttamisen. Tämä nyt ei ole niin merkittävä tai vaikuttava parannus, koska tuon osaan itsekin, heh heh. Hauska se silti on, ja askel kohti itseajavia autoja.

Ja näin se toimii ihan kotipihassa – sama ruutu näkyy muuten Hesarin jutussa, jossa kerrotaan sähköautojen suosiosta – ihan kivasti se kasvaa:

Julkaistu: 13.1.2016