Tuulilasi

Teslan ongelmat jatkuvat - tärkeä tuotantoelementti väärällä mantereella

Teslan ongelmat jatkuvat - tärkeä tuotantoelementti väärällä mantereella
Teslalla on Electrekin mukaan kaikki tarvittavat eväät kiihdyttääkseen takkuilleen Model 3:n tuotantoa. Harmi vain, että ne ovat Saksassa.

Teslan tavoite on edelleen valmistaa 2500 Model 3:a viikossa maaliskuun loppuun mennessä. Tesla on suunnitellut Renon tehtaallaan uuden automatisoidun linjaston moduulien tuotantoon, mutta se on tällä hetkellä Saksassa Grohmannin yksikössä. Pääjohtaja Elon Muskin mukaan se on tarkoitus laivata Yhdysvaltoihin ensi kuussa, joten ennen sitä ei laitteistoa saada käyttöön tuotannon avuksi.  

“Se täytyy purkaa osiin ja tuoda Yhdysvaltain Gigafactoryyn, kasata uudelleen ja vasta sitten pääsemme käyttämään sitä”, Musk kertoi.

Wall Streetillä seurataan tarkkaan jokaista Teslan liikettä, eivätkä kaikki analyytikot ole vakuuttuneita yhtiön vaikeuksista.

”Kun tuo laivataan meren yli ja kasataan uudelleen, se ottaa aikansa. Tässä valossa Teslan ensimmäisen vuosineljänneksen tavoitteet ovat kyllä erittäin aggressiivisia”, sanoo Cowen &Co:n analyytikko Jeffrey Osborne.

Myös Evercore ISI:n analyytikko George Galliers on epäilevällä kannalla.

”Jos Tesla ei pysty 2500 auton viikkotavoitteeseen ensimmäisen vuosineljänneksen aikana, sijoittajat tulevat pettymään ja huoli Teslan ympärillä kasvaa.”

Tällä viikolla Roadsterin ulkoavaruuteen Heavy Falcon raketilla lähettänyt Musk ei ole huolissaan tilanteesta.

”Jos pystyimme lähettämään Roadsterin asteroidivyöhykkeelle, emmeköhän me pysty myös ratkaisemaan Model 3:n tuotanto-ongelmat”, Musk sanoi.

Julkaistu: 9.2.2018
Kommentoi »