Tuulilasi

Teslan Model 3:lla jälleen vaikeuksia - tehdas kiinni viisi päivääTeslan Model 3:lla jälleen vaikeuksia - tehdas kiinni viisi päivää

Teslan Model 3:n tuotantovaikeudet ovat jatkuneet pitkään, mutta yhtiö on lupaillut koko ajan parannusta tilanteeseen. Sellaista ei ole kuulunut, ja nyt ongelmia on jälleen.
Kuvat Tesla

 Talouslehti Bloombergin mukaan Model 3:n tuotanto oli kokonaan poikki 20.-24.2. Teslan tiedotteen mukaan kyse oli siitä, että tehtaalla parannettiin automaatiota ja pyrittiin paikallistamaan tuotannon pullonkauloja.

Ostetaan selitys tai ei, on selvää, että Teslalla on edelleen Model 3:n kanssa pahoja ongelmia. Analyytikoiden mukaan jatkuvat ongelmat alkavat jo hiljalleen rapauttaa Teslan mainetta.

Model 3 on Teslan edullisin malli ja sitä on tilattu jo yli 450 000 kappaletta. Viime vuonna autoa saatiin valmistettua vain 1770 kappaletta. Täyssähköisen auton hinta on vain 35 000 dollaria. Perusmallilla ajaa yhdellä latauksella noin 360 kilometriä, mutta isommalla akkupaketilla 500 kilometriä.

Auto on myös suorituskykyinen, se kiihtyy nollasta sataan noin viidessä sekunnissa.

Kun Tesla julkisti auton, oli tilauksia tehty jo siinä vaiheessa 115 000. Kovin monta ei ole tehtaalta ulos saatu, joten jonotuslistan hännillä olevat joutuvat odottamaan autoaan todennäköisesti vuosikausia – tai sitten perumaan tilauksensa.

Julkaistu: 12.3.2018