Tuulilasi

Teslan Model 3:sta Hollannin myydyin auto

Teslan Model 3:sta Hollannin myydyin auto
Model 3 ohitti syyskuussa Volkswagen Polon Hollannin myydyimpänä autona. Mallia myytiin syyskuussa kaikkiaan 5768 kappaletta.
Kuvat Tesla

Tesla oli myös Hollannin myydyin autobrändi syyskuussa juuri Model 3:n vetämänä. Vuoden 2019 kokonaismyynnissä Volkswagen on kuitenkin selkeästi edellä.

Teslan myynti Euroopassa on kasvanut huimasti, kun se toi helmikuussa edullisimman Model 3:nsa päämarkkina-alueilleen kuten Hollantiin, Saksaan ja Norjaan. Auton hinta Euroopassa on 43 390 euroa, toimintamatka yhdellä latauksella 386 kilometriä.

Ensi vuonna se saanee kovan kilpailijan alle 30 000 euron hintaiseksi arvioidusta Volkswagen ID3:sta, jonka toimintamatka latauksella on 330 kilometriä.

Hollannin veropolitiikka on kiihdyttänyt sähköautojen myyntiä maassa. Leasing-yhtiö ALD Automotiven mukaan sähköautoilija voi säästää maassa jopa satoja euroja kuukaudessa liisatessaan sähköauton.

Hollannissa ollaan ensi vuonna kiristämässä veropolitiikkaa sähköautojen suhteen, joten moni asiakas haluaa ALD:n mukaan tilata autonsa juuri nyt.

Julkaistu: 2.10.2019
Kommentoi »