Tuulilasi

Teslan Model 3 Iso-Britannian myydyin auto – vain täyssähköautojen markkinaosuus kasvoi

Teslan Model 3 Iso-Britannian myydyin auto – vain täyssähköautojen markkinaosuus kasvoi
Teslan täyssähköinen Model3 oli toukokuussa jo toista kuukautta peräkkäin Iso-Britannian myydyin auto.

Autokauppa on kuihtunut koronaviruspandemian vuoksi rajusti. Kaikki autokaupat maassa joutuivat sulkemaan ovensa. Teslalla oli vielä autoja varastossa ja sen online-myynti on tuottanut tulosta.

Toukokuussa Britannian automyynti laski peräti 89 %. Autoja myytiin hieman yli 20 000 kappaletta, mikä on kehnoin lukema 68 vuoteen. Mielenkiintoista on, että kaikkien muiden paitsi täyssähköautojen myynti laski rajusti. Täyssähköautojen osuus kokonaismyynnistä oli nyt peräti 12 %, kun vuosi sitten se oli 1,1 %.

Kuvaavaa on, että vuosi sitten eniten myyty auto toukokuussa oli Ford Fiesta, jota myytiin silloin 16 712 kappaletta. Nyt Fiestoja meni kaupaksi 760. Teslan Model 3:n myyntilukema oli 852.

”Tällä viikolla autokauppoja on vihdoinkin avattu, tilanne on ollut lohduton kahden edellisen kuukauden aikana. Tämä on tärkeä hetki koko alalle ja tuhansille työntekijöille. Kaikki ennusmerkit osoittavat, että kauppa tulee elpymään rajusti, ihmiset ovat nyt kiinnostuneita uusista autoista. Hankala silti ennustaa, millaiseksi tulevien viikkojen ja kuukausien myyntiluvut kasvavat”, sanoo Britannian autokauppiaiden yhdistyksen SMMT:n johtaja Mike Hawes.

Julkaistu: 8.6.2020
2 kommenttia