Tuulilasi

Teslan lokitiedot narauttivat: autonpesijät sikailivat parkkihallissa


Teslakuski jätti autonsa helsinkiläisparkkihallin autopesuun. Puhdasta tuli, mutta piikki kulutusmittarissa ihmetytti. Dashcam-videolta paljastui, että auto päätyi ei ainoastaan pestäväksi, vaan myös henkilökunnan kaahailuleluksi.

Sähköautomaailmaa pidemmin seuranneet muistanevat Teslan A Most Peculiar Test Drive -tapauksen, joka meni lyhyesti selitettynä niin, että arvostetun New York Timesin toimittaja – syystä tai toisesta – halusi tehdä negatiivisen jutun Teslasta. Hän koeajoi auton ja kirjoitti negatiivissävyisen jutun kokemuksiensa pohjalta: hän oli jäänyt mm. autolla tien päälle akun "yllättävän" loppumisen takia ja joutunut kutsumaan hinausauton.

Kieroilija ei kuitenkaan tiennyt, että auto keräsi talteen kaiken informaation koeajajalta. Teslan blogissa on yksityiskohtainen kuvaus kieron journalistin edesottamuksista. Esimerkiksi kun hän jutussa kertoi kytkeneensä ohjaamon lämmitystä pienemmälle jotta akku varmasti riittäisi, hän oli todellisuudessa kytkenyt lämmitystä kovemmalle. Latauspisteellä hän oli lataamisen sijaan yrittänyt saada akun loppumaan ajamalla ympyrää parkkipaikalla. Hinausautokeikkakin oli turha: Teslan akku ei oikeasti loppunut missään vaiheessa.

Ja nyt Teslan ajotietokone narauttaa jälleen, tällä kertaa helsinkiläisen parkkihallin autopesulassa:

Peitin firman nimen koska nyt ei ole aikaa ruveta metsästämään heiltä kommenttia – ja pitää tuntipalkkaisillekin journalisteille jättää töitä. Tämä strategia toimii varsin hyvin.

Julkaistu: 5.10.2015