Tuulilasi

Teslan haastajaksi haluava start-up-yritys palkkasi entisen BMW-pomon pääjohtajakseen

Teslan haastajaksi haluava start-up-yritys palkkasi entisen BMW-pomon pääjohtajakseen
Sähköautoja valmistava start-up-yritys Faraday Future on valinnut pääjohtajakseen autoteollisuuden veteraanin Carsten Breitfeldin kyetäkseen takaamaan itselleen tulevaisuudessa riittävän rahoituksen tuotekehitykseen.
Julkaistu: 4.9.2019
Breitfeld oli 20 vuotta BMW:llä i8:n tuotannosta vastaavana johtajana. Lisäksi hän johti BMW:n insinööriosastoa, joka vastasi autojen koreista, voimalinjakehityksestä ja strategiasta. Viimeksi hän on työskennellyt kiinalaisen sähköautovalmistajan Bytonin pääjohtajana, hän vietti myös lyhyen ajan Iconiq Motorsin pääjohtajana.
”Perustaja Jia Yueting ja minä olemme tunteneet vuosikausia toisemme. Olemme jo ennekin keskustelleet mahdollisuudestani tulla Faraday Futurelle. Olen ollut äärimmäisen vakuuttunut, miten he ovat onnistuneet lippulaivamallinsa FF91:n suunnittelussa”, Breitfeld sanoi tiedotteessa.
Faraday Future on aloittamassa sähköisen luksusautonsa FF91:n tuotantoa, samalla se on viimeistelemässä massamarkkinoille tarkoitetun FF81-sähköauton kehitystyötä. Faraday Futuren 2014 perustanut sijoittaja Jia Yueting astuu alas pääjohtajan korokkeelta, Bloombergin mukaan yhtiön tuotantojohtajaksi.
Yhtiö haluaa haastaa etenkin Teslan sähköautomarkkinoilla, ja he uskovat juuri Breitfeldin olevan oikea henkilö varmistamaan teknisen kehitystyön jatkumisen, organisoimaan yrityksen toiminnan tehokkaammaksi sekä myös varmistamaan tarvittavat lisäsijoitukset investoijilta.
Faradayn oli alun perin tarkoitus aloittaa 1050-hevosvoimaisen FF91:n toimitukset jo 2019, mutta erilaisten viivästysten vuoksi se aloittaa tuotannon vasta ensi vuonna. Bloombergin mukaan FF81:n vuoro on 2021.
1 kommentti