Tuulilasi

Teslan Euroopan Gigafactory tulossa Saksaan


Sähköautojen valmistaja Tesla hankki reilu vuosi sitten saksalaisen tuotantoteknologiayrityksen Grohmann Engineeringin, mikä tarkoittanee sitä, että Tesla rakentaa myös Euroopan Gigafactorynsa Saksaan.
Kuvat Tesla

Pääjohtaja Elon Musk on nyt vihjannut, että tehdas olisi tulossa Saksan ja Ranskan rajan tuntumaan. Tosin seuraavan Gigafactorynsa Tesla rakentaa Kiinaan, vasta sitten on Euroopan vuoro.

”Suunnitelmissamme on laajentua vahvasti eri puolille maailmaa, niin autojen, moottorien kuin akkujenkin kanssa. Ensin Kiinaan ja sitten Euroopan puolelle”, Musk sanoi Autocarin mukaan.

Tesla Grohmann Automation sijaitsee Saksan Prümissa, mikä ei ole kaukana paikasta, mihin Musk on vihjannut Gigafactoryn tulevan.

Uusien tehtaiden myötä Tesla pystyy kiihdyttämään autotuotantoaan merkittävästi, mikä tuo sille myös tarvittavia kassavirtoja. Teslan mukaan se tulee myös laskemaan autojen hintoja. Pahasti tökkinyttä Model 3:n tuotantoa Yhdysvaltain Fremontissa on jo saatu parannettua, lisäksi Tesla tuo pian tuotantoon VW Golfin kokoisen hatchbackin, josta on tulossa yhtiön edullisin auto. Siitä Tesla toivoo valtavaa myyntimenestystä.

Julkaistu: 20.6.2018