Tuulilasi

Teslan Elon Muskille ikiomat uudet pelisäännöt twitteriin – vaatii lakimiehen hyväksynnän


Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvova SEC ja Teslan pääjohtaja Elon Musk ovat sopineet uusista pelisäännöistä koskien innokkaana twiittaajana tunnetun Muskin sosiaalisen median päivityksiä.
Kuvat All Over Press

Musk joutuu sopimuksen mukaan hyväksyttämään tekstinsä lakimiehellä ennen kuin julkaisee ne. Tämä koskee twiittejä, joissa puhutaan Teslan talousasioista, mahdollisista yhdistymisistä, ennen julkaisemattomista myyntiluvuista, tuotannosta, autojen toimituksista ja yhtiön sisäisistä asioista.

Viimeksi helmikuussa Musk joutui tuomioistuimen eteen oikeuden halventamisesta. Hän oli twiitannut, että Tesla tulee tekemään tänä vuonna 500 000 autoa eli 100 000 enemmän kuin aiemmin oli kerrottu.

Oikeus ei ollut tyytyväinen, kun Musk kertoi 60 Minutes -TV-ohjelmassa, ettei kunnioita SEC:tä. Jo aiemmin hän joutui viranomaisten hampaisiin twiitattuaan Teslan mahdollisesta yksityistämisestä. Myöhemmin kävi ilmi, että Musk oli vain keskustellut asiasta saudiarabialaisen rahoittajatahon kanssa, mutta Tesla oli virallisesti hylännyt idean yksityistämisestä.

SEC haastoi tästä oikeuteen Teslan ja Muskin, jotka molemmat joutuivat maksamaan 20 miljoonan dollarin sakot.

Nyt Muskin on hyväksytettävä lakimiehillä jokainen twiittinsä, millä saattaisi olla vaikutusta Teslan pörssikursseihin.

Julkaistu: 29.4.2019