Teslan Elon Musk myöntää viimeinkin: ”En koskaan kuvitellut, että autonominen teknologia on näin hankalaa”
Autot ja liikenne
Teslan Elon Musk myöntää viimeinkin: ”En koskaan kuvitellut, että autonominen teknologia on näin hankalaa”
Yhdysvalloissa on raportoitu viime kuukausina paljon onnettomuuksia, jotka ovat johtuneet siitä, että kuljettajat ovat luottaneet liiaksi Teslojensa autonomisiin ominaisuuksiin. Käynnissä on useita eri viranomaistutkimuksia. Elon Musk on nyt ensi kertaa myöntänyt, että autonomisen teknologian hallitseminen on hankalampaa kuin hän on koskaan kuvitellut.
Julkaistu 6.7.2021
Tuulilasi

Autoteollisuuden asiantuntijat ympäri maailman ovat jo jonkin aikaa varoitelleet, että autonominen teknologia on monimutkaisempaa kuin miltä se näyttää. Liikenteessä tulee eteen niin paljon niin ennalta-arvaamattomia tilanteita, ettei hienoinkaan teknologia voi selvittää kaikkia niitä. Ihminen on monissa tehtävissä ratin takana edelleen konetta viisaampi.

”Autonomisen teknologian yleistäminen on iso haaste. Se vaatii tekoälyltä todella paljon tosielämän ongelmien ratkaisemista. En koskaan ole kuvitellut, että se olisi näin hankalaa. Jälkikäteen ajatellen näin kuitenkin on”, Musk myönsi twitterissä.

Jo syksyllä 2017 Tesla ilmoitti, että sillä on teknologia, joka mahdollistaa ajamisen kokonaan ilman kuljettajan apua. Yhdysvaltalainen autojätti General Motors kommentoi Teslan väitteitä termillä ”totaalista paskaa”.

Musk on edelleen ajamassa Teslaa kohti täysautonomiaa, mutta nähtävästi hänen mielipiteensä ovat hiukan pehmentyneet. Osasyy tähän lienee se, että juuri Teslan kuljettajat ovat joutuneet onnettomuuksiin luotettuaan liikaa auton teknologiaan.

Vielä helmikuussa Muskin puheet olivat paljon rehvakkaammat.

”Meidän autonominen teknologiamme on sellaista, että vaikka tieviivat olisi maalattu miten sattuu ja UFO laskeutuisi yhtäkkiä tielle, automme eivät tule siltikään kolaroimaan, vaan tekevät itse oikeita ratkaisuja. Autopilotimme suurin ohjesääntö on ”älä törmää mihinkään”. Totta kai siitä olisi apua, jos tiemerkinnät olisi maalattu kunnolla”, Musk rehvasteli tuolloin YouTube- haastattelussa Yhdysvaltain autoteollisuuden asiantuntijalle Sandy Munrolle.

(Lähde: CarAdvice)

4 kommenttia