Tuulilasi

Teslan Elon Musk kritisoi autoteollisuutta: "Mummonikin liikkuu nopeammin"


Tesla julkisti vuoden 2017 viimeisen vuosineljänneksen jälkeen osakkeenomistajilleen kirjeen, jossa se kertoi suurista suunnitelmistaan. Pääjohtaja Elon Muskin mukaan autoteollisuus ei ymmärrä potentiaalia tehdä asiat paljon nykyistä paremmin.
Kuvat Tesla

”Meidän tavoitteemme on tulla autoteollisuuden historian parhaaksi autonvalmistajaksi. meillä on huipputason robotiikan erikoisosaamista yhtiössämme, ja se onkin koko päämäärämme ydin. Olemme myös ostaneet hiljattain kehittyneeseen automaatioon keskittyviä yrityksiä, mikä on lisännyt lahjakkuutta ja osaamista Teslalla. Tämä tulee auttamaan meitä kasvattamaan Model 3:n tuotantokapasiteettia merkittävästi”, kirjeessä kerrottiin.

Pääjohtaja Elon Musk näkee autoteollisuudessa vielä paljon parantamisen varaa – hänen mukaansa muut autonvalmistajat eivät sitä ymmärrä.

“Mielestäni on mielenkiintoista, että kilpailijamme autoteollisuudessa ajattelevat olevansa todella hyviä autonvalmistajia. Ja melko hyviä he toki ovatkin. Mutta he eivät tunnu ymmärtävän, kuinka paljon autoteollisuudessa on vielä potentiaalia tehdä asiat paljon paremmin”, Musk sanoi.

Tämän hetken tuottavimmat tuotantolinjat saavat putkesta ulos yhden auton 25 sekunnissa.

”Todellisuudessa tuotantolinjat liikkuvat vain 20 senttiä sekunnissa. Isoäitinikin kulkee kävelykeppinsä kanssa nopeammin kuin maailman nopein tuotantolinja”, Musk sanoo viitaten lisääntyvän automaation mahdollisuuksiin kiihdyttää tuotantolinjojen nopeutta.

”Me emme halua uusia autoja tehdessämme vain toistaa sitä, mitä olemme tehneet aikaisemmin. Haluamme koko ajan puskea massatuotannon rajoja eteenpäin.”

Julkaistu: 16.2.2018