Tuulilasi

Teslan autopilotti petti taas?Teslan autopilotti petti taas?

USA Todayn mukaan Teslan Model S, jossa on semiautonominen Autopilot, törmäsi paloautoon Yhdysvaltain Salt Lake Cityssä.
Kuvat All Over Press

Teslalla oli vauhtia 97 km/h, kun se törmäsi paloauton perään liikennevaloissa. Kuljettaja ei kuitenkaan loukkaantunut vakavasti.

Paloauto pysähtyi, mutta silminnäkijöiden mukaan Tesla ei jarruttanut lainkaan ennen törmäystä. Paikallisen poliisin mukaan ei tiedetä, oliko Autopilot päällä vai ei. Poliisi tutkii asiaa.

Teslan Autopilot käyttää kameroita, tutkaa ja tietokonetta vauhdin säilyttämiseen, kaistanpitoon sekä jarruttamiseen, jos tilanteessa on kolarivaara. Tesla on ohjeistanut kaikkia asiakkaitaan pitämään kätensä ratissa, ja olemaan tarkkaavaisia, vaikka Autopilot olisi päällä. Onnettomuuksia on silti sattunut, jopa kuolonkolareita. Toistaiseksi suurin osa niistä on johtunut kuljettajien huolimattomuudesta – silti on esitetty vahvoja epäilyksiä, toimiiko Teslan Autopilot, kuten pitäisi.

Tesla ei vastannut uutistoiminto AP:n tiedusteluihin asiasta.

Yhdysvaltain viranomaiset tutkivat parhaillaan ainakin kahta Teslan onnettomuutta. Maaliskuussa Teslan Model X:n kolarissa kuoli kuljettaja. Asiassa tutkitaan juuri Autopilotin toimintaa.

Julkaistu: 13.5.2018