Tuulilasi

Teslan autopilotilla kuolonkolarin ajaneen perhe palkkasi lakifirman


Viime kuussa yhdysvaltalaismies kuoli Kaliforniassa, kun hän joutui kolariin Tesla Model X:llään, kun auto ajoi autopilotilla itsekseen. Nyt miehen perhe on palkannut lakitoimiston pohtiakseen juridisia mahdollisuuksiaan.
Kuvat Tesla

Lakifirma Minami Takaki LLP kertoi keskiviikkona, että heidän mielestään syy kuolonkolariin oli hyvin todennäköisesti Teslan autopilotissa. Teslan mukaan järjestelmä oli varoittanut miestä, että tämän pitäisi ottaa ohjat, mutta auton lokitietojen mukaan hän ei ollut niin tehnyt.

Alustavien arvioidemme mukaan Teslan navigaatiojärjestelmä luki väärin tiellä olevia kaistoja. Se ei onnistunut lukemaan keskikaistaa lainkaan, eikä jarruttanut, mikä aiheutti hyvin ilmeisesti onnettomuuden”, sanoi lakifirman edustaja.

Onnettomuus tapahtui kirkkaana päivänä, jolloin näkyvyys oli satoja metrejä. Ainoa asia, joka on voinut aiheuttaa onnettomuuden, on kuljettajan tarkkaavaisuuden pettäminen ja huolimattomuus, vaikka auton tietokone varoitti häntä useaan kertaan”, kertoi Teslan edustaja Reutersille.

Julkaistu: 12.4.2018