Tuulilasi

Teslalta tekeille vieläkin suurempi akku – toimintamatka piteneeTeslalta tekeille vieläkin suurempi akku – toimintamatka pitenee

Hollantilaisista tyyppihyväksyntätiedoista selviää, että Teslalta on pian tulossa 100 kWh versiot sekä Model S:stä että Model X:stä.
Teksti Max Lange

Teslan mallien tyyppihyväksynnän Euroopassa suorittaa hollantilainen RDW. RDW:n tiedoista on selvinnyt, että tyyppihyväksynnän ovat saaneet sekä 100D- että 100X -mallit. Aiemmin Teslan suurin akkukapasiteetti on ollut 90 kWh.

RDW:n tilastojen mukaan 100D-mallin toimintamatka NEDC-testisyklin mukaan olisi noin 610 kilometriä, kertoo Autocar. Toki todellisessa ajossa tämä lukema on tuntuvasti pienempi. Toimintamatkan kasvu edeltävään 90D-malliin on noin kymmenen prosentin luokkaa.

Tesla ei ole virallisesti vahvistanut 100D- ja 100X-mallien olemassaoloa. Huhua kuitenkin tukee aiemmat väitteet, joiden mukaan hakkeri oli löytänyt tiedon mahdollisesta P100D-mallista Teslan auton tietokonejärjestelmästä.

Vielä ei ole myöskään varmaa, korvaako uudet 100 kWh -mallit vanhat 90 kWh -mallit, vai tuleeko uudesta tasosta vain uusi huippumalli.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 16.8.2016