Tuulilasi

Teslalta lähti jälleen yksi johtaja – syynä Autopilotin aiheuttamat kolarit?


Teslan Autopilotti-systeemin johtaja Jim Keller on lähtenyt yhtiön palveluksesta. Keller tuli Teslalle kaksi vuotta sitten, hän on aiemmin toiminut siruteknologian kehitystyössä.
Kuvat Tesla

Wall Street Journalin mukaan Keller siirtyy Intelin palvelukseen.

Tesla tiedotti, että yhtiön Autopilotti-järjestelmän kehittämisestä vastaa jatkossa talossa kaksi vuotta ollut Pete Bannon. Autopilotin ohjelmistoista vastaa puolestaan tekoäly- ja Autopilot Vision-johtaja Andrej Karpathy.

”Tänään on Jim Kellerin viimeinen työpäivä Teslalla. Ennen Teslalle tuloaan Jimin intohimona oli mikroprosessoritekniikka, nyt hän siirtyy yritykseen, missä pystyy jälleen toteuttamaan tätä intohimoaan. Arvostamme hänen panostaan Teslalle ja toivotamme hänelle hyvää jatkoa”, Tesla tiedotti.

Tesla on joutunut selittelemään Autopilotinsa toimintaa sen jälkeen, kun yhtiön Model X:llä Autopilot päällä ajanut henkilö menehtyi onnettomuudessa Kaliforniassa viime kuussa.

Tesla on kehittänyt Autopilotiaan koko ajan parannetun itsekseen onlinena päivittyvien ohjelmistojen suuntaan. Samalla he ovat koko ajan kehittäneet autojensa autonomisia valmiuksia. Teslan mukaan kaikki nykyisin Fremontin Teslan tehtaalta valmistuvat autot ovat sellaisia, että ne voidaan aikanaan muuntaa täysautonomisiksi.  

Julkaistu: 28.4.2018