Tuulilasi

Teslalle valtavat tappiot


Sähköautoja valmistava Tesla kärsi vuoden toisella kvartaalilla peräti 338 miljoonan euron tappiot, mutta yrityksen liikevaihto kasvoi 49 % ja autojen toimitukset 53 %.

Tesla teki saman suuruisen tappion myös vuoden 2017 ensimmäisellä neljänneksellä.

Kvartaalin aikana Tesla valmisti S- ja X-mallejaan 25 708 kappaletta ja toimitti niistä asiakkaille 22 026 kappaletta. Model 3 -auton tuotannossa on ollut hankaluuksia. Teslalla uskotaan, että autoa saadaan valmistettua kolmannen vuosineljänneksen aikana 1500 kappaletta. Kuten aiemmin kerroimme, autosta on ennakkovarauksia jo puoli miljoonaa.

”Meillä on edessämme valtava tuotannollinen haaste, mutta olen varma, että vuoden loppuun mennessä pystymme rakentamaan 10 000 autoa viikossa”, kertoo Teslan toimitusjohtaja Elon Musk Ars Technican mukaan.

Teslalla uskotaan, että kolmannella kvartaalilla se pystyy tekemään parempaa tulosta tuotantokustannusten pysyessä samana, kun Model 3 tulee myyntiin. Teslalla työskennellään koko ajan myös itseohjaavan auton tekniikan parissa.

”Lippulaivamme on edelleen S-malli, se on superluokan sedan. Teemme kovasti töitä itseohjaavan auton kanssa. Kun pystymme julkistamaan sellaisen, uskon, että ihmiset ovat hyvin tyytyväisiä”, Musk sanoo.

Julkaistu: 3.8.2017