Tuulilasi

Teslalle oma FIA:n hyväksymä moottoriurheilusarja


The Electric GT on saanut kansainväliseltä autoliitolta hyväksynnän Tesloilla ajettavalle Electric Production Cars -sarjalle.
Kuvat Tesla

Kilpailuissa ajetaan Teslan kilpaversiolla Model S P100D -mallista. Auto läpäisi viime viikolla FIA:n törmäystestit ja sai siten liiton hyväksynnän avauskaudelle.

Kilpailuviikonloppujen aikana ajetaan karsinnat ja kaksi 60 kilometrin kilpailua, toinen aamupäivällä ja toinen illalla. Kilpa-autojen teho on rajoitettu 785 hevosvoimaan.

“On upeaa, että FIA hyväksyi Electric Production Car -sarjan. Kunnioitamme FIA:a ja olemme ylpeitä, että saimme heidän tukensa ennen ensimmäistä kilpailukautta ”, sanoo Electric GT:n pääjohtaja Mark Gemmell.

”Olemme tehneet paljon töitä kilpailujen sääntöjen kehittämisessä ja olemme ylpeitä, että saimme ne valmiiksi jo nyt. Meillä on ensin kolme karsintaerää, sitten kaksi EPCS-kilpailua ja lisäksi eKarting- ja eSports-kilpailut. Faneille on luvassa paljon mielenkiintoisia kisatapahtumia viikonloppujen aikana.”

Kisojen jälkeen kaksi parasta sekä kaksi yleisön valitsemaa suosikkia pääsevät ajamaan vielä driftingin parikilpailun, josta saa lisäpisteitä.

Toistaiseksi vain LPM3:ssa ajava SPV Racing on ilmoittanut lähtevänsä sarjaan mukaan.

Julkaistu: 2.2.2018