Tuulilasi

Teslaa on verrattu iPhoneen – mutta vertaus ontuu pahasti

2

Teslalla ja iPhonella on pari yhteistä piirrettä, mutta siihen ne sitten jäävätkin.
Kuvat Vesa Linja-aho

Vertasin keväällä Teslaa iPhoneen, ja niin on verrannut myöhemmin Kauppalehti ja syyskuinen MikroBittikin. Yhtäläisyys on siinä, että muuten kuolettavan tylsän tuoteryhmän tuotteesta on tehty niin haluttava että ihmiset ovat valmiita tinkimään muusta kulutuksestaan saadakseen sen.

Mutta kun asiaa miettii tarkemmin, vertaus ontuu erittäin pahasti – Teslalla ja iPhonella kun on eroja huomattavasti enemmän kuin yhteisiä piirteitä:

  • Teslan takuu ei raukea vaikka autoa olisi käytetty muutaman asteen pakkasessa.
  • iPhonen akun varaustila voi näyttää esimerkiksi 24 %:a ja sitten puhelin yhtäkkiä sammuu ja kun sitä yrittää käynnistää uudelleen, näytölle tulee akun loppumisesta kertova symboli. Muutaman minuutin odottelun jälkeen puhelin saattaa suostua käynnistymään uudelleen. Pikaisen selvityksen perusteella Teslasta ei löydy vastaavia käyttäjäkokemuksia.
  • Teslasta ei mene lasit rikki jos se putoaa 20 senttimetrin korkeudelta maahan (minulle muuten kävi iPhonen kanssa niin tällä reissulla - jos olisin ajanut Teslalla niin olisi jäänyt iPhonekin ehjäksi…).
  • Teslassa on standardin mukainen USB-portti.
  • Tesla lähtee käyntiin vaikka sitä olisi pidetty puoli tuntia 20 asteen pakkasessa.
  • Teslan karttasovellus ei ole aiheuttanut hengenvaaraa tai sisältänyt eeppisiä munauksia. (Tosin yksi teslaklubilainen kertoo että Kotkaan ajellessa auton omasta kartasta puuttui uusi moottoritienpätkä – taitaa Google olla ainoa firma jolla on resurssit pitää karttansa ajan tasalla.)

Pitää jatkossa keksiä parempi vertailukohta!

Julkaistu: 12.10.2015