Tuulilasi

Tesla viilaa etuajassa 14 000 dollaria pois Model X:n hinnastaTesla viilaa etuajassa 14 000 dollaria pois Model X:n hinnasta

Kiinan päätös alentaa tuontiautojen tuontitariffeja on saanut jo Teslan reagoimaan hintoihinsa Kiinassa. Esimerkiksi Model X:n hinnasta viilataan 14 000 dollaria.
Kuvat Tesla

Niin Model S:n kuin Model X:nkin hinnat laskevat 6 %.  Teslan mukaan hinnanalennukset tulevat heti voimaan, vaikka tuontitariffit laskevat vasta 1.7. Nyt tariffi on vielä 25 %, heinäkuusta alkaen 15 %.

Teslan huippumallin Mode X:n hinta laskee 1,3 miljoonaan juaniin eli 203 830 dollariin, mikä on silti huomattavasti enemmän kuin saman auton hinta Yhdysvalloissa (noin 140 000 dollaria).  

Moni muu autonvalmistaja tullee seuraamaan Teslaa hinnanalennuksin, haastaakseen paremmin kiinalaiskilpailijoitaan.

”Vaikka hinnanalennukset tulevatkin ensimmäisenä koskettamaan kalleimpia autoja, tämä tulee ennen pitkää vaikuttamaan kaikkien autojen hinnanalennuksiin, myös kiinalaisvalmistajien”, arvioi shanghailaisen Automotive Foresight -konsulttiyrityksen johtaja Yale Zhang.

Muut autonvalmistajat ovat kertoneet arvioivansa hintojaan Kiinassa vasta sen jälkeen, kun uusi tuontitariffi tulee voimaan.

Julkaistu: 24.5.2018