Tuulilasi

Tesla valottaa uutta katumaasturiaan Model Y:tä − ”suositumpi kuin Model 3”


Tesla on paljastanut ensimmäisen teaserkuvan tulevasta Model Y -katumaasturistaan, joka on nykyistä Model X:ää pienempi auto.
Teksti Max Lange
Kuvat Tesla

Model Y ei ole luvassa aivan pian, sillä Elon Muskin mukaan sähköauto saadaan markkinoille vasta 2019−2020. Lisäksi hieman yllättävästi Model Y:tä ei tulla tekemään samalle pohjarakenteelle kuin Model 3. Tämä johtuu siitä, että Tesla haluaa lisätä automaatioastetta autonvalmistuksessa vielä paljon nykyisestä.

Model Y:ssä aiotaan kuopata perinteinen 12 V sähköjärjestelmä ja siihen liittyvä lyijyakku. Kun autoon tuodaan modernimpi sähköjärjestelmä, ei auton läpi vietäviä sähköjohtoja tarvita läheskään niin paljon kuin perinteisimmissä autoissa.

Lisäksi Tesla joutuu tekemään uuden tehtaan nykyisen Fremontin tehtaan rinnalle, jotta Model Y:n tulevaan kysyntään voidaan vastata. Elon Muskin mukaan Model Y:n kysyntä tulee mitä luultavimmin ylittämään Model 3:n kysynnän. Model Y:n akut valmistettaisiin kuitenkin Gigafactoryssa.

Tuoreessa osakkeenomistatilaisuudessa Musk valotti myös, että lähitulevaisuudessa on tulossa kolme uutta Gigafactorya, joiden sijainnit kerrotaan piakkoin. Muskin suunnitelmat ovat kuitenkin hurjia, sillä pidemmällä aikavälillä hän suunnittelee jopa 10−20 Gigafactorya.

Lähde: Electrek

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 7.6.2017