Tuulilasi

Tesla tekemässä peilittömän Roadsterin – kikkailulla lailliseksi

Tesla tekemässä peilittömän Roadsterin – kikkailulla lailliseksi
Pääjohtaja Elon Musk on kertonut, että uuden sukupolven Tesla Roadsteriin ei ole tulossa lainkaan peilejä vaan kamerat niiden tilalle. Peilejä ei löytynyt prototyyppiautostakaan.

Samanlaisia ratkaisuja on nähty ennenkin, mutta niitä ei ole pidetty yhtä turvallisina kuin perinteisiä sivupeilejä, vaikka teknologia onkin koko ajan kehittynyt.

Teslan Model X:n vuoden 2013 prototyyppiautossa ei ollut peilejä, koska siitä haluttiin aerodynaamisempi. Elon Musk ei kuitenkaan saanut tuolloin viranomaisten hyväksyntää ratkaisulle. Nyt hän aikoo lähestyä asiaa toisesta näkökulmasta.

”Autonvalmistajien on pakko laittaa peilit autoihinsa, mutta uskon, että auton omistajien ei ole pakko”, Musk sanoo suositun tubettajan Marques Brownleen videohaastattelussa.

Musk suunnitteleekin Roadsteria sellaiseksi, että siinä olisi irrotettavat sivupeilit, jotka auton omistaja voi halutessaan poistaa. Hänen mukaansa peilien poistaminen pidentäisi auton ajosädettä maantienopeuksissa 5 %.

Myös Audin uuteen täyssähköiseen E-Troniin tulee malli, missä peilit on korvattu kameroilla – mutta vain niillä markkinoilla, missä se on laillista.

Musk kertoo myös, että tulevan Roadstrerin akkupaketin koko on peräti 200 kWh. Tämä onnistuu laittamalla autoon yhden sijasta kaksi kerrosta akkukennoja. Se ei silti tarkoita, että akuston koko kaksinkertaistuisi.

”Siitä tulee kuin Model S P100D:n akusto, mutta vain sen sisältö tuplaantuu. Nykyteknologialla se on mahdollista ilman, että koko akuston koko kasvaa”, Musk väittää.

(Edit 18.8. klo 8:00, lähde lisätty)

Julkaistu: 18.8.2018
Kommentoi »