Tuulilasi

Tesla tekemässä haastajan Volkswagenin ID hatchbackille – akustosta selkeästi halvempi


Teslan pääjohtajan Elon Muskin mukaan yhtiö on tekemässä seuraavan viiden vuoden aikana kompaktinkokoisen uuden ja edullisen sähköauton.
Teksti Tuulilasin toimitus
Kuvat All Over Press

Vaikka hankaluuksia on ollut jo Model 3:n tuotannon kanssa, on Tesla on suunnittelemassa uutta haastajaa Volkswagenin ID hatchback -autolle vuonna 2022. Se on tarkoitus rakentaa yhtiön Shanghain tehtaalla, missä valmistetaan myös tuleva Model Y crossover. Tulevan tehtaan kapasiteetti on peräti 500 000 autoa vuodessa, joten Tesla selkeästi uskoo näiden autojen olevan myyntimenestyksiä.

Tesla tulee verrattain myöhään mukaan kompaktin kokoluokan sähköautomarkkinoille. Volkswagenin ID hatch alkaa rullata tehtaalta ulos jo 2019. Yksi etu Teslalla on, oman akkutuotannon ansiosta se pystyy hinaamaan autonsa hintaa alemmaksi kuin mitä Volkswagenin vastaava tulee todennäköisesti maksamaan.

Electrekin mukaan ID hatch tulee maksamaan noin 23 500 euroa tullessaan myyntiin ensi vuoden lopulla. Pelkän akuston kustannuksiksi tulee laskelmien mukaan noin 200 euroa / kWh. Perusmallin akkupaketti on 60 kWh eli 12 000 euron arvoinen.

Teslan ja sen partnerin Panasonicin akusto maksaa sen sijaan sivuston tietojen mukaan vain 100 euroa / kWh, joten hintaero on merkittävä.

Jos nämä arviot pitävät paikkansa, saa Tesla selkeän kilpailuedun, kunhan auto markkinoille tulee.

Julkaistu: 10.8.2018