Tuulilasi

Tesla rehellisenä: Automme eivät sovi kaikille


Tesla Motorsin Australian maahantuoja on neuvonut useampaa mahdollista asiakasta olemaan ostamatta autojaan.
Kuvat Tesla Motors

Sinänsä sähköautomerkki ei ota kantaa autojensa hyvyyteen tai huonouteen, vaan neuvoo asiakkaita valitsemaan käyttöönsä sopivan auton.

"Jos auto ei sovi jollekin, niin sanomme sen", totesi Teslan Australian markkinointi- ja viestintäpäällikkö Heath Walker Car Advicen mukaan. 

"Selitämme asiakkaillemme ja käymme läpi plussat ja miinukset."

Positiivisuuden kautta

Erityisesti sähköauton lataus nousee usein esille. Kadunvarsipysäköintikään ei tosin kaikkia asiakkaita häiritse. Osa ottaa haasteet vastaan.

Tesla on myös tuotteistanut konseptin, jossa asiakkaat voivat pysäköidä ja jättää auton lataukseen työpäivänsä ajaksi. Tällöin ei tarvitse miettiä latausta kotona, vaan auto voi olla pysäköitynä kadunvarressa.

Yhtiö korostaa positiivista kokemusta, joten se haluaa olla rehellinen ja varmistaa, että autoja ajavat vain ne, joille sähköauto sopii.

"Emme halua painostaa ketään ostamaan autoamme, koska emme halua kenellekään huonoa kokemusta. Sana huonosta kokemuksesta kiirii kaksi kertaa pidemmälle kuin sana hyvästä", Walker sanoo.

"Koska emme mainosta, tulevaisuutemme kannalta on erityisen tärkeää, että kaikilla on hyvä kokemus."

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 28.7.2015