Tuulilasi

Tesla pysyy sittenkin pörssiyhtiönäTesla pysyy sittenkin pörssiyhtiönä

Pääjohtaja Elon Musk on romuttanut suunnitelmansa Teslan yksityistämisestä. Vielä pari viikkoa sitten hän haki aktiivisesti sijoittajia ja sanoi vetävänsä Teslan pois pörssistä. Nyt kelkka on kääntynyt.
Teksti Tuulilasin toimitus
Kuvat Tesla

”Tapasin yhtiömme johtokunnan ja kerroin heille, että mielestäni Teslan on parempi pysyä pörssiyhtiönä. Johtokunta oli kanssani samaa mieltä”, Musk kirjoitti blogissaan.

Musk antoi jokin aika sitten itkuisen haastattelun New York Timesille, mikä aiheutti huolta pääjohtajan jaksamisesta. Tesla pohtiikin nyt operatiivisen johtajan palkkaamista vähentääkseen pääjohtajansa stressiä. Musk johtaa myös SpaceX rakettiyhtiötä sekä Boring Companya, joka rakentaa tunneleita ja suunnittelee maanalaisia kuljetuskapseleita.

Muskilla on kuitenkin kaikkein kovimmat paineet saada Tersla loppuvuoden aikana voitolliseksi.

Kaksi viikkoa sitten Musk sanoi uskovansa Saudi-Arabian valtionrahaston kanssa käymiensä neuvottelujen jälkeen, että rahoituspohja olisi riittävä yksityistämiseen.

”Uskon yhä, että saisimme riittävän rahoituksen, mutta se hämmentäisi asioita liikaa ja veisi liian kauan aikaa. Osakkeenomistajiltamme saamani palautteen mukaan meidän on parempi pysyä pörssiyhtiönä. Tosin hyvin moni osakkeenomistaja on kertonut pysyvänsä mukana, vaikka Tesla yksityistettäisiinkin”, Musk kirjoitti.

Musk ei halunnut tarkentaa kirjoituksiaan Bloombergille.

Julkaistu: 25.8.2018