Tuulilasi

Tesla perustaa autotehtaan Kiinaan - jos Kiinan hallitus antaa luvanTesla perustaa autotehtaan Kiinaan - jos Kiinan hallitus antaa luvan

Sähköautoja valmistava Tesla on vahvistanut neuvottelevansa Shanghain alueen viranomaisten kanssa tehtaan rakentamisesta alueelle. Wall Street Journalin mukaan sopimus olisi jo tehty, mutta Tesla ei halunnut kommentoida asiaa.
Kuvat Tesla

Kiinassa on maailman suurimmat automarkkinat, tähän asti se ei ole sallinut yhdenkään ulkomaisen autonvalmistajan omistavan yksin tehtaita maaperällään, mukana on ollut aina kiinalainen partneriyritys.

Tesla haluaa kuitenkin nimenomaan oman tehtaansa murtautuakseen Kiinan isoille sähköautomarkkinoille. Kiinan hallitus onkin alkanut pohtia lupia ulkomaisille autonvalmistajille niin sanotulle vapaakauppa-alueelle, että se saisi täyteen isot sähköautojen myyntitavoitteensa.

Reutersin tietojen mukaan Tesla joutuisi maksamaan 25 % veron kaikista Kiinassa valmistamistaan autoista, mutta alhaisemmat työvoima- ja tuotantokulut houkuttelevat vaakakupin toisella puolella.

Kiinalainen internetyhtiö Tencent Holdings omistaa Teslasta 5 %, minkä uskotaan auttavan Teslan pyrkimyksiä murtautua Kiinan markkinoille.

Julkaistu: 23.10.2017