Tuulilasi

Tesla päivitti langattomasti Model 3:n jarrut – sai Consumer Reportsin suosituksen

Tesla päivitti langattomasti Model 3:n jarrut – sai Consumer Reportsin suosituksen
Arvostettu Consumer Reports koeajoi muutama viikko sitten Teslan Model 3:n, eikä antanut autolle suositusta mm. sen liian pitkän jarrutusmatkan vuoksi. Nyt suositus napsahti, kun Tesla teki autoon langattoman OTA-päivityksen ja jarrutusmatka lyheni kuusi metriä.

Consumer Reports testasi auton uudelleen langattoman ohjelmistopäivityksen jälkeen ja nyt se sai suositukset. Teslan pääjohtaja Elon Musk lupasi edellisen testin jälkeen, että päivitys tehdään ja se parantaa jarrutusmatkaa merkittävästi. Lehden autotestijohtaja Jake Fisher kertoi tuolloin, ettei ole koskaan nähnyt, että jarrutusmatkaa voitaisiin lyhentää langattomalla ohjelmistopäivityksellä. Teslalta se kuitenkin onnistui.

”Olen testannut 19 vuoden aikana yli 1000 autoa. En ole koskaan ennen nähnyt, että auton suorituskykyä pystytään parantamaan langattomalla ohjelmistopäivityksellä”, Fisher sanoo.

Nyt jarrutusmatkaa vastasi sitä metrilukemaa, minkä Tesla on itse ilmoittanut ja se on samaa luokkaa kuin vastaavilla kompaktikoon luksusautoilla.

Vaikka suositus nyt tulikin, Consumer Reportsin mukaan Model 3:ssa on edelleen pikku puutteita kuten tuulesta syntyvä melu, hiukan jähmeä ajotuntuma sekä hieman epämukavat takapenkit. Musk kertoi jo aiemmin, että tuotantolinjalla tehdään muutoksia myös näiden asioiden parantamiseksi.

Consumer Reports aikookin testata vielä uudelleen auton näiden parannusten jälkeen.

Julkaistu: 31.5.2018
Kommentoi »