Tuulilasi

Tesla paikkaa heikkouksiaan – kaappasi Audi-pomon


Tesla on kertonut, että se on palkannut aiemmin Audilla työskennelleen Peter Hochholdingerin uudeksi varatuotantojohtajakseen.
Teksti Max Lange

Sähköautovalmistaja Tesla Motors on palkannut saksalaisosaamista kasvattaaksensa merkin tuotantokapasiteettia ja -tehokkuutta nykyisestä. Teslalla on ollut jonkin ongelmia Model S:n ja Model X:n tuotannossa, ja autoja on saatu hitaasti asiakkaille.

Tesla on myös ison haasteen edessä, kun se yrittää kasvattaa erittäin lyhyessä ajassa tuotantokapasiteettinsa peräti 500 000 autoon vuodessa Model 3:n myötä. Hocholdingerin tehtäväksi tuleekin nykyisten mallien tuotannon tehostaminen ja uuden tuotanto-ohjelman luominen Model 3:lle.

Musk oli pari viikkoa julkisesti huhuillut tuotantopuolen osaajien perään, kun Teslan aiemmat tuotantojohtajat olivat eronneet. Hochholdingerilla on pitkä tausta Audilla, sillä hän on työskennellyt merkillä peräti 22 vuotta eri tuotannon tehtävissä, kertoo Reuters.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 17.5.2016