Tuulilasi

Tesla pääsi liki tavoitteeseensa - viikon 5000:s Model 3 myöhästyi vain vähän


Tesla pääsi viime viikolla hyvin lähelle tavoitettaan valmistaa 5000 kappaletta sähköistä Model 3 sedania viikossa. Itse asiassa viikon 5000:s auto rullasi ulos tehtaan tuotantolinjalta vain jokusen tunnin pääjohtaja Elon Muskin asettaman aikarajan jälkeen, kello viisi aamulla.
Teksti Tuulilasin toimitus
Kuvat Tesla

5000 Model 3:n valmistustahtia / viikko on lupailtu jo pitkään, joten kesäkuun loppu oli pääjohtaja Elon Muskille kova näytön paikka lupauksilleen.

Autoblogin mukaan Teslan työntekijät vahvistivat asian. Ei ole tosin tiedossa, pystyykö Tesla ylläpitämään samanlaista tuotantotahtia jatkossa.

”Tämä oli todella hektistä. Kaikilla oli koko ajan kädet täynnä töitä”, työntekijä kertoi.

”Tehtaalla oli massiivinen juhlatunnelma, kun saimme sen auton valmiiksi”, kertoi toinen Teslan työntekijä.

Teslalta ei haluttu kommentoida asiaa.

Yhtiön tavoitteena on ollut 5000 auton viikkotahti vuoden toisen neljänneksen aikana, joka päättyi sunnuntaina. Koko ajan tappiota tuottava Tesla haluaa näin osoittaa, että se pystyy riittävään massatuotantoon autojensa kanssa. Kilpailu sähköautomarkkinoilla kovenee koko ajan, ja Teslan on pysyttävä mukana uskottavana toimijana.

Model 3 on Teslan keskihintainen täyssähkösedan, jota on varattu jo 450 000 kappaletta. Jonotuslista on massiivinen ja asiakkaat joutuvat odottamaan autojaan pitkään. Jos tuotanto ei pysy jatkossa samassa tahdissa, on uhkana se, että isommat autotehtaat jyräävät Teslan oilla sähköautoprojekteillaan.

Tuotannon kiihdyttämiseksi Tesla pykäsi ylimääräisen tuotantolinjan telttaan tehtaan ulkopuolelle. Musk on hehkuttanut tavoitteen täyttymistä sosiaalisessa mediassa postaamalla kuvia autojen osista ja roboteista tuotantolinjoilla.

Teslan pitäisi kertoa tarkat tuotantolukemat vielä tämän viikon aikana. Sijoittajia kiinnostaa kovasti, pystyykö Tesla pitämään yllä lupaamansa tuotantotahdin.

Autoblogin mukaan nyt tuotetut autot eivät ole halvimpia 35 000 dollarin hintaisia Model 3:ja, vaan kalliimpia versioita autosta. Ei ole tiedossa, kuinka moni varauksista on kalliimpia versioita.

Julkaistu: 2.7.2018