Tuulilasi

Tesla ottamassa ennakoidusta takapakkia – syynä erikoinen takapenkkiTesla ottamassa ennakoidusta takapakkia – syynä erikoinen takapenkki

Teslan tappio on triplaantunut vuoden toisella neljänneksellä. Yritys investoi tuotekehitykseen kovaa vauhtia, mutta sen olisi jo pian saatava tuotteita myös ulos.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Tesla Motors

Tappiosta huolimatta Tesla on tuottanut myös enemmän rahaa kuin koskaan. Teslalle suurin takapakki on tällä hetkellä uusi Model X -katumaasturi, jonka tuotannon käynnistyminen on viivästynyt. Elon Muskin mukaan sen suurin syy on erikoinen takapenkkiratkaisu.

Sähköautoyhtiön tavoite koko vuodelle on myydä 55 000 autoa, mutta yhtiö on laskenut tavoitettaan 50 000 autoon. Ensimmäisten Model X-mallien pitäisi rullata ulos tehtaalta aivan elokuun lopulla. Uutta seitsenpaikkaista katumaasturia rakennetaan samalla tuotantolinjalla kuin Model S:ää.

Kun Model X:n tuotanto on päässyt kunnolla käyntiin, voidaan Fremontissa Kaliforniassa sijaitsevassa tehtaassa valmistaa 1000 Model S:ää ja 1000 Model X:ää viikossa, kertoo Autonews.

Teslalta arvioidaan, että yhtiön tulos olisi plussamerkkinen vuoden 2016 alusta lähtien. Uusi katumaasturi on siis erittäin tärkeä malli.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 6.8.2015