Tuulilasi

Tesla Model S P85D on liian hyvä auto – rikkoi arvostetun arvosteluasteikon

1


Tesla Model S P85D on liian hyvä auto – rikkoi arvostetun arvosteluasteikon

Tesla Model S P85D on rikkonut arvostetun yhdysvaltalaisen kuluttajatutkimuksia tekevän lehden, Consumer Reportsin arvosteluasteikon tuloksella 103/100.
Teksti Max Lange
Kuvat Tesla Motors

Tulos on sikäli mielenkiintoinen, että taulukko on suunniteltu niin, että maksimipisteet ovat 100. Consumer Reports toteaa Teslan antavan matkalipun autoteollisuuden tulevaisuuteen. Arvostettu lehti joutui jopa muuttamaan arvostelukriteereitään Teslan takia.

Consumer Reportsin testeissä P85D loisti kaikissa mahdollisissa testeissä, jotka sille asetettiin. Auton tunnettu kiihtyvyys mahdollisti tuloksen, joka oli parempi kuin millään muulla lehden testaamalla autolla.

Myös sähköauton ”kulutuslukemat” olivat erinomaiset, jos sähköautosta asian voi näin ilmaista. CR:n testien mukaan auton sähkönkulutus on alhaisempi kuin takavetoisessa P85-mallissa, kertoo Autoblog.

Tesla ei saanut kuitenkaan vain pelkkiä ruusuja, vaan myös hiukan risuja. Auton hintaa kritisoitiin melko korkeaksi, hintaansa verrattuna auton laatuvaikutelma jättää hieman toivomisen varaa. Testien aikana auton sähköinen ovenkahva hajosi myös vain alle 5000 ajetun kilometrin jälkeen.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 28.8.2015