Tuulilasi

Tesla löi Mercedeksen ja BMW:n Euroopan myyntiluvuissa


Saksalaiset premiumbrändit joutuvat paineen alle sähköautosuunnitelmiensa kanssa, sillä Teslan Model S myi viime vuoden aikana ensi kertaa Euroopassa enemmän kuin perinteiset brändit Mercedes, BMW ja Audi.
Kuvat Tesla

Model S myi enemmän kuin esimerkiksi Mercedes S-sarja sekä BMW:n 7-sarja. Yhdysvalloissa näin on tapahtunut jo aiemmin, mutta Euroopassa ensi kertaa viime vuonna.

”Tämä on hälytysmerkki perinteisille eurooppalaisille autonvalmistajille. Teslan kaltainen pienempi, mutta fiksu brändi on pessyt heidät nyt näiden kotikentällä”, kertoo JATO Dynamicsin markkina-analyytikko Felipe Munoz.

Europpalaisten autonvalmistajien on päästävä nopeammin kiinni sähköistymiseen, sillä sähköautot kiinnostavat kuluttajia koko ajan enemmän. Näyttää siltä, että perinteiset autonvalmistajat eivät oikein tunnu ehtivän mukaan tähän kilpailuun”, Munoz sanoo.

Eurooppalaiset luksusbrändit ovat ylenkatsoneet Teslaa pitkään. Nyt ne ovat kiihdyttämässä sähköautojen tuotantoaan pystyäkseen vastaamaan Teslan koko ajan kasvavaan sähkömallistoon. Jaguarilta on tulossa I-Pace, Audi julkisti jo e-tron Quattron. Nämä mallit kilpailevat Teslan SUV:n Model X:n kanssa.

Vuonna 2017 Teslan Model S:n myynti kasvoi Euroopassa 30 % 16 132 autoon, Mercedeksen S-sarja myi 13 359 ja BMW:n 7-sarja 11 735 kappaletta. S-sarjan myynti kasvoi JATO Dynamicsin tilastojen mukaan 3 %, 7-sarjan laski 13 %.

Julkaistu: 20.2.2018