Tuulilasi

Tesla-kuski laittoi Autopilotin päälle ja siirtyi pelkääjän paikalle


Teslan autoille on tapahtunut jopa kuolonkolareita, kun kuljettajat ovat laittaneet Autopilotin päälle ja rentoutuneet liiaksi ratin takana. Nyt asia on kuitenkin eskaloitunut Iso-Britanniassa, missä mies laittoi Model S:nsä Autopilotin päälle ja siirtyi pelkääjän paikalle rentoutumaan.
Kuvat Tesla

Tiellä oli erittäin vilkas liikenne ja nopeus noin 65 km/h. Eräs ohiajanut matkustaja kuvasi tapauksen videolle, jonka perusteella poliisi sai 39-vuotiaan miehen kiinni. Poliisin mukaan mies sanoi tehneensä tyhmyyden, muttei vaarantanut liikenneturvallisuutta tai muiden tienkäyttäjien henkeä. Hän kehuskeli myös autonsa pystyvän tekemään ihmeellisiä asioita ja olevansa vain epäonnekas, kun jäi kiinni.

Autoblogin mukaan moni muu Tesla-kuski harrastaa tismalleen samaa, osa jopa ryömii takapenkille rentoutumaan ja antaa auton ajaa itsekseen.

Mies tuomittiin 18 kuukauden ajokieltoon, 100 tunnin yhdyskuntapalveluun ja sakkoihin.

Tesla ohjeistaa kaikkia autojensa ostajia pitämään ratista kiinni silloinkin, kun Autopilot on päällä, eikä tarkkaavaisuuttaan pidä hetkeksikään menettää. Teslan mukaan muuten edessä voi olla vakava, jopa kuolemaan johtava onnettomuus. Kaikki Teslan omistajat eivät ole tätä selkeästikään oivaltaneet…  

Julkaistu: 30.4.2018