Tuulilasi

Tesla käyttää asiakkaitaan autopilottinsa betatestaajina

Tesla käyttää asiakkaitaan autopilottinsa betatestaajina
Tesla on tuomassa autonomista ajamista autoihinsa vähitellen päivittämällä ne etänä. Uusinta versiota saavat kokeilla vain harvat ja valitut betatestaajat.
Teksti Max Lange
Kuvat Tesla Motors

Uuden päivityksen nimi on Autopilot 7.0, joka mahdollistaa automaattisen ajamisen moottoritiellä sekä automaattisen taskupysäköinnin. Nämä toiminnot ovat tosin olleet jo olemassa jo muiden merkkien luksusmalleissa.

Uudet toiminnot eivät missään nimessä ota koko autoa hallintaansa, mutta ottavat pienen osan auton ajamisesta vastuulleen. Uusi päivitys tuo adaptiiviseen vakionopeussäätimeen ohitustoiminnon. Auto ei edelleenkään osaa ohittaa moottoritiellä ilman käskyä, joten se tarvitsee vilkkua ymmärtääkseen ohituskäskyn.

Teslan betatestaajat eivät saa keskustella kokemuksistaan muille, koska muutoin he joutuisivat ulos testiohjelmasta. Autoblogin juttu ei myöskään kerro, toimiiko betatestaajia Teslalle myös Yhdysvaltojen ulkopuolella.

Teslan automaattiset päivitykset ovat kuitenkin aivan ainutlaatuinen toimintatapa autoteollisuudessa. Teslan Model S:n omistajat saattavat siis saada vanhaan autoonsa täysin uusia ominaisuuksia, joita ei vielä autoa ostettaessa edes ollut olemassa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 19.8.2015
Kommentoi »