Tuulilasi

Tesla kärsii tuotanto-ongelmista − vasta 260 Model 3:sta valmistettu

1

Tesla ei ole vielä saanut uuden Model 3 -mallinsa tuotantoa rullaamaan. Ensimmäisen kahden kuukauden aikana Tesla on ehtinyt valmistaa vasta reilut 250 autoa.
Teksti Max Lange
Kuvat Tesla

Teslan alkuperäinen suunnitelma oli luovuttaa ensimmäiset Model 3:t heinäkuun lopussa omille työntekijöilleen, ja siinä Tesla onnistuikin. Tämän jälkeen tavoitteena oli, että elokuun tuotanto olisi 100 autoa, ja syyskuun peräti 1 500 autoa. Syyskuun tuotannon kasvattamisesta Tesla jäi nyt paljon jälkeen.

Tilanne ei näytä hyvältä Teslalle, koska tavoitteet tuotannon lisäämiselle ovat erittäin rohkeat. Joulukuussa Teslalla on tavoite valmistaa peräti 20 000 autoa, ja vuoden 2018 puolella tuotantotahdin pitäisi olla 10 000 auton viikkovauhdissa.

Tesla kertoo, että syynä Model 3:n vähäisiin tuotantomääriin ovat tuotannon pullonkaulat. Suurin osa tuotantojärjestelmistä toimii Teslan mukaan normaalisti, mutta joidenkin järjestelmien käyttöönotto on kestänyt kauemmin kuin odotettua.

”On tärkeää painottaa, että Model 3:n tuotantoketjussa ei ole mitään perustavanlaatuisia ongelmia”, todetaan Teslan tiedotteessa. ”Tiedämme, mitkä asiat pitää saada kuntoon ja olemme varmoja, että pystymme ratkaisemaan tuotannon pullonkaulat lähiaikoina”.

Teslalla on myös aihetta iloon, sillä Model S:n ja Model X:n tuotantomäärät ovat parempia kuin koskaan aiemmin.

Lähde: Engadget

Julkaistu: 3.10.2017