Tuulilasi

Tesla julkisti uuden Model Y:n – katso kuvat

Tesla julkisti uuden Model Y:n – katso kuvat
Tesla on julkistanut kuvat uudesta keskikokoisesta sähkö-SUV:sta Model Y:stä. Vuonna 2020 markkinoille tulevalle autolle luvataan 480 kilometrin toimintamatkan yhdellä latauksella, Yhdysvalloissa sen hinnat alkavat 39 000 dollarista eli noin 34 000 eurosta. Tässä mallissa toimintamatka on kuitenkin vain 370 kilometriä.
Kuvat Tesla

Teslan pääjohtaja Elon Musk uskoo, että Model Y:stä tulee yhtä suosittu kuin Model X:stä ja Model 3:sta yhteensä, kun se tulee markkinoille syys-lokakuussa 2020.

Auto on kokoluokaltaan isomman SUV:n Model X:n ja Model 3 sedanin puolivälissä. Virtaviivaisessa crossoverissa on panoraamakatto, Model 3:n tapaan 15-tuumainen minimalistista matkustamoa dominoiva horisontaalinen näyttö ja tilaa tarvittaessa jopa seitsemälle istuimelle.

Auto julkistetaan vasta 18 kuukauden päästä, sillä Tesla haluaa välttää samanlaiset tuotanto-ongelmat kuin Model 3:n kanssa.

”Tehtaiden rooli on Teslalla ihan yhtä merkittävä kuin tuotteillamme, ellei suurempi. Massatuotannon tekeminen on mielettömän hankalaa ja sitä monesti aliarvioidaan. Se on itseasiassa sata kertaa hankalampaa kuin itse auton tekeminen tai suunnittelu”, Musk totesi.

Halvimman perusmallin lisäksi tarjolle tulee 47 000 dollaria maksava 480 kilometrin ajosäteen versio, joka kiihtyy nollasta sataan 5,5 sekunnissa, kaksimoottorinen AWD maksaa 51 000 dollaria, lupaa 448 ajomatkan ja kiihtyy jo 4,8 sekunnissa. Saman toimintamatkan tarjoava Performance-versio kiihtyykin jo 3,5 sekunnissa. Sen hinta on 60 000 dollaria.

Edullisin perusmalli on tulossa myyntiin myöhemmin, vuoden 2021 aikana.

Ei liene sattuma, että Teslan mallistossa on nyt automallit S, 3, X ja Y.

”Olemme tuoneet seksikkyyden takaisin autoihin”, Musk kerskuu.

”Todella monet ihmiset kuulivat Teslasta vasta vuosi tai kaksi sitten. Eikä siitä kauan ole, kun sähköautoja pidettiin typeränä ideana ja pelkkiä sähköautoja valmistavaa yritystä vielä typerämpänä. 11 vuotta sitten Tesla teki tasan yhden auton, eikä se toiminut missään nimessä hyvin. Meiltä kesti kolme kuukautta valmistaa toinen auto, mutta nyt olemme tehneet autoja jo 550 000”, Musk lisäsi.

Julkaistu: 15.3.2019
3 kommenttia