Tuulilasi

Tesla julkistaa uuden auton ensi viikolla – onko se tämä?


Tesla on kertonut julkistavansa uuden auton ensi viikolla Grand Basel -autonäyttelyssä. Todennäköisesti silloin esitellään kauan odotettu Roadster.
Kuvat Tesla

Tilaisuuden kutsussa on osa auton sivuprofiilista, joka on matalampi ja virtaviivaisempi kuin missään porrasperäisessä autossa tai SUV:ssä.

Roadsterin kuvat julkistettiin jo viime vuonna, tuotantoversion uskotaan pysyvän uskollisena niille kuville.

Pääjohtaja Elon Muskin mukaan esituotantoversio on ns. perusmalli, josta tulee nopeampiakin versioita. Hän on aiemmin kertonut, että perusmalliin tarjotaan erityistä suorituskykypakettia, jonka avulla auto kiihtyy paljon nopeammin. On puhuttu jopa 1,9 sekunnin kiihtyvyydestä nollasta sataan. Musk myönsi, että se saattaa aiheuttaa jopa huolta auton turvallisuudesta.

”Tuossa päivityksessä on kyse aika pitkälti turvallisuudesta. Rakettiteknologian käyttäminen autoissa avaa vallankumouksellisia mahdollisuuksia”, Musk twiittaili.

2+2-paikkainen urheiluauto möyhii kolmesta sähkömoottoristaan muhkeat 10 000 Nm vääntöä, siitä tulee nopeammin kiihtyvä kuin Teslan tämän hetken nopeimmasta autosta Model X:stä.

Tesla Roadsterin on arveltu tulevan myyntiin vuonna 2020, sen ensimmäisen 1000 auton Founders Edition -erän hinnaksi tulee noin 250 000 dollaria. Perusmallin hinnaksi tullee 200 000 dollaria ja auton varausmaksu on noin 30 000 dollaria.

Julkaistu: 2.9.2018