Tuulilasi

Tesla jälleen vaikeuksissa – tehdas suljetaan uudelleen


Tesla keskeyttää jälleen työt Kalifornian tehtaallaan uudistaakseen tuotantolinjaa, josta pitäisi putkahtaa esiin isoissa tuotantovaikeuksissa ollutta Model 3:a. Työt keskeytetään kuun lopussa kuudeksi päiväksi.
Kuvat Tesla

Reutersin sisäpiirilähteiden mukaan tuotanto tökkii edelleen. Tesla varoitti jo aiemmin, että tehdas saatetaan joutua sulkemaan kymmeneksi päiväksi. Model 3:n tuotanto on hiukan kiihtynyt, mutta vielä ei olla lähellekään tavoitelukemissa. Juuri Model 3:n myynnin merkitys on yhtiön pitkän tähtäimen tuottavuuden kannalta elintärkeä.

Yksi suurimmista ongelmista tuotantolinjalla on ollut liian suuri riippuvuus robottien toiminnasta. Electrekin mukaan pääjohtaja Elon Musk on kuitenkin kertonut tiistaina työntekijöille, että tavoitteena oleva 500 auton valmistaminen joka päivä saavutetaan hyvin todennäköisesti jo tällä viikolla. Musk myös vetosi työntekijöihin, että he raportoisivat kaikista mahdollisista pullonkauloista välittömästi.

 Teslan Fremontin tehdas oli saman syyn vuoksi kiinni myös helmikuussa ja huhtikuussa. Teslan lopullinen päämäärä on valmistaa viikoittain 6000 Model 3:a heinäkuun loppuun mennessä. Muskin mukaan viime kuun lopulla he pääsivät jo 2000 auton viikkotuotantoon. Tavoitteeseen pääsemiseksi tehtaalla painetaankin töitä vuorokauden ympäri.

Julkaistu: 16.5.2018