Tuulilasi

Tesla ja Virta laajentavat latausverkoston maakuntiin


Tesla ja Virta kasvattavat sähköautojen latausverkostoa uudella yhteisellä palvelupaketilla.
Teksti TL-verkkotoimitus

Tavoitteena on laajentaa molempien latausverkostot kattamaan kaikki keskeiset ajoreitit myös suurimpien kaupunkien ulkopuolella.

Tesla ja Virta valitsevat palvelun asiakkaiksi yrityksiä keskeisiltä sijainneilta siten, että latausverkostoille saadaan mahdollisimman laaja maantieteellinen kattavuus. Palveluun sisältyvät Virran ja Teslan Destination Charging -latauspisteet sijoitetaan kattamaan kulkureitit suurten kaupunkien ja liikenteen solmukohtien välillä.

“Markkinajohtajana Virta on luonnollinen valinta kumppaniksi laajentamaan Destination Charging -verkostoamme”, kertoo Teslan Pohjoismaiden lataustoiminnasta vastaava johtaja Lasse Netterstrøm tiedotteessa.

Nyt alkava yhteistyöprojekti ei ole ensimmäinen yritysten välillä, sillä jo vuonna 2015 Virta auttoi Teslaa tuomaan ensimmäiset Supercharger -latauspisteet Suomeen.

Tesla x Virta -palvelun asiakkaat valitaan Virralle ehdotettujen kohteiden joukosta. Palveluun mukaan valitut asiakkaat saavat useamman latauspisteen alhaisemmalla hinnalla ja pääsevät molempien yritysten latauspistekartoille. Lisäksi latauspisteiden hankintaan on mahdollista saada valtion investointitukea.

Julkaistu: 26.7.2017