Tuulilasi

Tesla ja Saksan hallitus ilmiriidassa: ”Täysin valheellisia väitteitä”


Saksan valtiollinen liikennevirasto on poistanut Teslan listalta, joka määrittelee valtion tukea ostajille tarjoavat sähköautot. Hallituksen mukaan Teslan Model S on liian kallis päästäkseen tukijärjestelmän piiriin.
Kuvat Tesla

Saksan hallituksen liikenneasioiden edustajien mukaan Model S:ää ei saa tilattua ilman lukuisa lisävarusteita, mikä nostaa sen hinnan yli 60 000 euroon.

Viime vuonna Saksa päätti tukea sähköautojen myyntiä miljardilla eurolla. Osa rahoista tulee tosin saksalaiselta autoteollisuudelta. Tuettavien mallien hinnalle määritettiin yläraja jo tuolloin.

Sähköauton ostaja saa Saksassa 4000 euroa hyvitystä, lataushybridin ostaja 3000 euroa. Tesla sen sijaan väittää, ettei sen auto ole liian kallis kuuluakseen tukiaisten piiriin.

”Nuo ovat täysin valheellisia väitteitä. Kuka tahansa Saksassa voi tilata Teslan ilman lisävarustepaketteja, olemme myös toimittaneet sellaisia autoja jo Saksaan”, Tesla tiedotti.

Yhtiön mukaan Saksan hallitus asetti hintarajan nimenomaan poistaakseen Teslan tukilistoiltaan. He kuitenkin kertoivat myös, että asiasta päästiin myöhemmin sopuun; Tesloja pitäisi pystyä tilaamaan Saksaan ilman lisävarustepaketteja. Jos kuluttaja haluaisi, hän voisi myöhemmin hankkia ne autoonsa.

”Jos joku myyjä väittää, ettei Model S:ää voi ostaa ilman lisävarustepakettia, se on täysin epäasiallistatoimintaa ja vastoin meidän periaatteitamme. Tulemme tutkimaan asian ja ryhdymme tarvittaessa vaadittaviin toimenpiteisiin”, Tesla tiedotti.

(Lähde: Automotive News)

Julkaistu: 1.12.2017