Tuulilasi

Tesla hehkuttaa suomalaisfirmaa – "todella arvokasta"Tesla hehkuttaa suomalaisfirmaa – "todella arvokasta"

Sähköautojen Virtapiste-latausasemaverkosto jatkaa kasvuaan ja laajenee nyt kahdella uudella latausasemalla liikenteen solmukohdissa Toijalassa ja Paimiossa. Avautuvat pisteet monipuolistavat sähköautoilijoiden palveluja Helsingin, Turun ja Tampereen välillä.
Teksti TL-verkkotoimitus

Liikennevirta Oy:n operoimassa Virtapiste-latausverkostossa aukeaa kaksi uutta latausasemaa Toijalan Akaalla sekä Paimiossa. Toijalan pisteen omistaa Vatajankosken Sähkö ja Paimion piste on Turku Energian kolmas. Toijalan virtapiste avautuu 19.5 ja Paimion kesäkuun alussa.

Molemmat uudet pisteet sijaitsevat keskeisillä valtaväylillä ja helpottavat sähköautoilijoiden matkantekoa Helsingin, Turun ja Tampereen välillä. ABC-asemien yhteyteen avattavat pikalatauspisteet antavat 50 kW tehon ja lataus onnistuu Chademo- ja Combo-liittimillä.

Liikennevirralta projektiosaamista Teslalle

Uudet virtapisteet sijaitsevat Tesla Motorsin pikalatausasemien yhteydessä. Tesla valitsi ensimmäisiksi Supercharger-paikkakunniksi Akaan ja Paimion käyttäen toteutuksessa tukena Liikennevirta Oy:n projektiosaamista. 

”Yhteistyö Virran kanssa sujui erinomaisesti ja olemme Virralle kiitollisia avusta”, sanoo Tesla Motorsin project developer Lasse Netterstrom tiedotteessa.

”Kun tulee uusille markkinoille, on aina paljon uutta opittavaa. Virta tarjosi avoimesti käyttöömme kontaktinsa ja asiantuntemuksensa sekä perehdytti meidät syvälliseti paikalliseen lataustoimialaan, mikä oli todella arvokasta.”

Ensimmäiset latauspalvelukeskittymät kaikille sähköautoilijoille

Toijalan ja Paimion pisteet ovat ensimmäiset laatuaan Suomessa: ne ovat monipuolisia latauspalvelukeskittymiä, josta löytyvät kaikki pikalatausmahdollisuudet.

”Liikennevirran yhteistoiminta Tesla Motorsin kanssa hyödyttää kaikkia sähköautoilijoita, kun liikenteen solmukohtiin rakennetaan usean toimijan latauspisteet. Sijoittelussa tärkeää on, että muutkin matkapalvelut ovat sähköautoilijoille kätevästi saatavilla”, sanoo Liikennevirta Oy:n toimitusjohtaja Jussi Palola.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 20.5.2015