Tuulilasi

Tesla ei suljekaan kaikkia kivijalkamyymälöitään – sen sijaan autojen hinnat nousevat


Sähköautovalmistaja Tesla ilmoitti jokunen viikko sitten sulkevansa lähes kaikki Yhdysvaltain ns. kivijalkamyymälänsä ja siirtyvänsä ainoastaan nettikauppaan. Nyt Tesla on kuitenkin painanut jarrua suunnitelmansa kanssa.
Kuvat All Over Press

Säilyttääkseen kannattavuutensa Tesla sen sijaan nostaa autojensa hintoja kolmella prosentilla. Tesla ilmoitti, että se tulee sulkemaan vain puolet myymälöistään, jotka se aiemmin aikoi sulkea. Päätös aiheutti jo tuolloin paljon kritiikkiä.

”Olemme viime viikkojen aikana arvioineet tarkalla seulalla jokaisen jälleenmyyjämme ja myymälämme. Olemmekin päättäneet säilyttää paljon enemmän myymälöitä kuin ensin aioimme. Tämän johdosta joudumme kuitenkin nostamaan autojemme hintoja maailmanlaajuisesti keskimäärin noin 3 %”, Tesla tiedotti.

Kuluneen vuoden aikana Tesla on laskenut autojensa hintoja, mutta nyt tule ensimmäinen korotus pitkään aikaan. Pääjohtaja Elon Muskilla on kiire saada yhtiö nopeasti taloudellisesti kannattavaksi vakuuttaakseen sijoittajat.

Teslan mukaan hinnankorotukset osuvat sen kalleimpiin autoihin, Model X:ään, Model S:ään ja Model 3:een, sen sijaan edullisimman, noin 35000 dollarin hintaisen Model 3:n perusmallin hinta ei nouse.

”Emme usko, että tämä 3 % hinnannousu tulee juuri vaikuttamaan Teslan autojen kysyntään”, arvelee Tigress Financian Partnersin analyytikko Ivan Feinseth Motortrendin mukaan.

Teslan mukaan asiakkaat voivat tilata vielä viikon verran Model S:ää ja Model X:ää vanhoilla hinnoilla eli 79 000 ja 88 000 dollarilla.

Säilytettävissä myymälöissä tulee olemaan aiempaa vähemmän työntekijöitä sekä myös aiempaa vähemmän autoja.

Tammikuussa Reuters kertoi, että Tesla on tehnyt esisopimuksen kiinalaisen Tianjin Lishenin kanssa akkujen toimittamisesta sen Shanghain tehtaalle. Tehtaan vuosikapasiteetti on 500 000 autoa. Sopimus on tarkoitus naulata lukkoon huhtikuussa.

Julkaistu: 12.3.2019