Tuulilasi

Tesla dumppaa Nvidian − tilalle Intelin prosessorit


Kansainvälisten uutistietojen mukaan Tesla siirtyy kättämään Intelin komponentteja uusien malliensa info- ja multimediajärjestelmissään.
Teksti Max Lange
Kuvat Tesla

Ensimmäinen Teslan malli, joka käyttää Intelin siruja, on uusi Model 3. Myös Model S ja Model X tulevat jatkossa käyttämään Intelin siruja. Tietoa Intelin ja Teslan välisestä sopimuksesta ei ole virallisesti vahvistettu. Aiheesta kertoivat alan nimettömänä pysyvät sisäpiirilähteet.

Nvidia on aiemmin tunnettu PC-tietokoneiden grafiikkakorttien valmistajana, mutta on siirtynyt entistä enemmän autoteollisuuden sirutuottajaksi, koska autot kaipaavat koko ajan yhä enemmän prosessointitehoa. Nyt myös Intel ajattelee samoin, koska se on nojannut voimakkaasti aiemmin PC-tietokoneiden prosessorituotantoon.

Taustalla autojen kaipaamasta prosessoritehosta on tarve siirtyä autonomiseen ajamiseen. Tämä vaatii autolta huiman määrän prosessointitehoa, joka on tehtävä reaaliajassa. Erikoista uutisessa onkin se, että vain vajaa vuosi sitten Tesla ilmoitti siirtyvänsä käyttämään Nvidian prosessoreita autoissaan.

Ilmeisesti Tesla aikoo jatkossakin käyttää Nvidian prosessoreita autonomiseen ajamiseen liittyvissä tehtävissä, mutta auton sisällä olevien näyttöjen grafiikat ja käyttöjärjestelmä pyörinevät jatkossa Intelin siruilla.

Lähde: Bloomberg

Julkaistu: 2.10.2017