Tuulilasi

Tesla avaamassa kokoonpanotehtaan Eurooppaan – 90 autoa päivässä


Tesla on avaamassa uuden kokoonpanotehtaan Tilburgin kaupunkiin Hollannissa. Tehtaan on tarkoitus nopeuttaa autojen toimitusaikaa Euroopassa.
Teksti Max Lange
Kuvat Tesla Motors

Tällä hetkellä Tesla myy autojansa 12 maassa Europpassa. Vanhan mantereen ainoa malli on Model S, mutta hollantilaisella kokoonpanotehtaalla aiotaan jatkossa tuottaa myös pian julkistettavaa Model X –katumaasturia.

Euroopan tehdas on vain kokoonpanolinja, sillä tarvittavat osat lennätetään Fremontista Yhdysvalloista Tilburgiin. Uusi tehdas lyhentää Teslan mallien toimitusaikoja Euroopan mantereella, ja tehtaan kapasiteetti on 90 autoa päivässä, kertoo Autocar.

Tilburgin tehtaassa on myös erikoisuus, jonka Elon Musk väittää olevan ainoan laatuaan. Tehdashallin sisällä on 750 metriä pitkä testirata, jolla jokaisen uuden auton laatustandardit voidaan vahvistaa. 400 metriä testiradasta on sileätä asfalttia ja loput epätasaista.

Tesla haluaa kasvattaa markkinaosuuttaan Euroopassa, ja sillä on jo 1000 Supercharger-latausasemaa ympäri Eurooppaa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 28.9.2015