Tuulilasi

Tesla asetti komitean arvioimaan Elon Muskin yksityistämispyrkimyksiäTesla asetti komitean arvioimaan Elon Muskin yksityistämispyrkimyksiä

Teslan johtokunta on asettanut kolmesta jäsenestään koostuvan erikoiskomitean arvioimaan pääjohtajansa Elon Muskin pyrkimyksiä yksityistää yritys. Komitean mukaan Musk ei ole kuitenkaan toistaiseksi esittänyt komitealle yhtään mitään.
Teksti Tuulilasin toimitus
Kuvat All Over Press

Musk kertoi maanantaina, että Saudi-Arabian valtionrahasto olisi kiinnostunut rahoittamaan Teslan yksityistämistä. Myöhemmin hän twiittasi neuvottelevansa investointiyritys Silver Laken sekä pankkiiriliike Goldman Sachsin taloudellisten neuvonantajien kanssa suunnitelmistaan.

Erikoiskomiteassa istuu kolme itsenäistä johtajaa Teslan johtokunnasta, Brad Buss, Robyn Denholm ja Linda Johnson Rice. Buss työskenteli aurinkopaneeliyritys SolarCityssä kaksi vuotta ennen kuin jäi eläkkeelle 2016, Tesla osti samoihin aikoihin SolarCityn.

Denholm on puolestaan ensimmäinen nainen Teslan johtokunnassa, hän on teleyritys Telstran operatiivinen johtaja ja Juniper Networksin entinen talousjohtaja.

Rice on Teslan johtokunnan toinen nainen, hän on puolestaan Johnson Publishing -lehtikustannusyhtiön hallituksen puheenjohtaja.

Teslan tiedotteen mukaan komitealla on valta tehdä päätöksiä, arvioida sekä neuvotella mahdollisista Muskin esittämistä vaihtoehdoista.

Julkaistu: 15.8.2018