Tuulilasi

Tesla aikoo valloittaa Euroopan uusilla sähköautoillaanTesla aikoo valloittaa Euroopan uusilla sähköautoillaan

Tesla on tuomassa mallivalikoimaansa seuraavaksi katumaasturin ja BMW 3-sarjan haastajan. Molemmat autot toimivat tietenkin sähköllä. Tämän lisäksi suunnitteilla on tutkimuskeskus Iso-Britanniaan.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto, Juha Juntto

Teslan värikäs ja paljon julkisuutta saanut toimitusjohtaja Elon Musk on kertonut, että merkin seuraava malli tulee olemaan SUV. Auto noudattelee paljolti Model X -konseptia, joka esiteltiin helmikuussa 2012.

Seuraava uutuus on nykyistä Tesla Model S:ää hieman pienempi ja jopa puolet halvempi malli, joka olisi tulossa vuoden 2017 alussa. Uuden, pienemmän Teslan suunnittelua ollaan aloittamassa vuoden 2014 lopulla, ja varsinkin sen ajo-ominaisuuksien testaamista suunnitellaan tehtävän Euroopassa.

Elon Musk on sanonut Autocarille, että he vakavasti harkitsevat uutta tutkimuskeskusta Iso-Britanniaan, joka tukisi Kalifornian toimintoja. Saarilla löytyy paljon insinööriosaamista ja Euroopan markkinoille suunnitellun auton tulisi olla myös suunniteltu siellä, sanoo Musk.

Tesla harkitsee myös uutta tehdasta Manner-Eurooppaan. Merkillä on jo kokoonpanolinja autojen viimeistelyyn Hollannissa.

Lue Tesla Model S P85:n kattava testi Tuulilasi numerosta 3/2014.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 9.6.2014